Селекционерът на националите по волейбол Силвано Пранди обяви, че трябва да

...
Селекционерът на националите по волейбол Силвано Пранди обяви, че трябва да
Коментари Харесай

Пранди тепърва ще гради стил на волейболния ни отбор

Селекционерът на националите по волейбол Силвано Пранди разгласи, че би трябвало да построи жанр на игра на тима. Това изказване на 72-годишния италианец наподобява малко необичайно на фона на това, че той е отпред на българските национали от края на декември 2018 година и би трябвало да е работил по създаване на стила на игра. 

Вчера Пранди събра част от избраниците си за намерено подготвително занятие в " Арена Армеец "  и среща с медиите, въпреки тази година отборът ни да няма никакви задължения поради анулираните надпревари по отношение на пандемията на ковид. Най-близкият шампионат, на който нашите ще вземат участие са европейските квалификации през януари 2021 година

" Започваме нов олимпийски цикъл. Ще бъде извънредно значимо да създадем условия за един мощен тим. Извикал съм някои състезатели за първи път. Искаме да ги интегрираме. Най-важното пред мен е да сложим механизмите на игра, които считам, че ще бъдат ефикасни. Трябва да сложим посоката на този път, който желаеме да стартираме в този момент. Европейските квалификации през януари са най-близката ни цел. Сега е най-подходящият миг да сложим основите на този тим и да изградим жанр на игра. - сподели Пранзи. - Преди самите мачове няма да имаме никакво време за подготовка. Не е елементарно да бъдат заместени огромните волейболисти. Това е една от дилемите пред нас, извикали сме млади играчи. Надявам се да успеем да намерим почтени заместници на отказалите се Виктор Йосифов и Теодор Салпаров ".

Пранди съобщи, че към момента не е обсъждано кой ще бъде новият капитан на мястото на Йосифов, защото това не е незабавен въпрос. Що се отнася до връзките му с разпределителя Георги Братоев. Както е известно, италианецът не взе Братоев на Евро 2019 предходната есен, а след отпадането на отбора ни волейболистът разяснява с нелицеприятни изрази работата на треньора. 

" С всички тези, които са в залата сега, би трябвало да бъдем в положителни професионални връзки. Отношенията ми с Георги Братоев са правилни и няма проблеми сред нас. Националният тим не е затворена организация. Ако веднъж си бил изваден, не значи, че повече няма да играеш в него. Най-важното е най-подготвените да бъдат викани в отбора. Имаме късмет да изпробваме някои нови имена, които не съм виждал до този миг ", сподели Пранди

Самият Братоев пък сподели, че е надъхан да играе в тима.

" За нас ще бъде значимо да подготвим самите себе, а и като тим за януари. Евроквалификацията наподобява лека с Израел и Австрия, само че се класира единствено един тим. Искам да бъда част от този тим. За всичките тези години не мога да кажа, че е имало неприятна атмосфера. - добави разпределителят. - Не е от голяма важност кой ще бъде отпред на тима. Това зависи от федерацията. Нашата работа е да даваме най-хубавото в мачовете и тренировките. Не обръщаме внимание на това. Продължава Силвано, а след него ще застъпи Ники Желязков ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР